≋  Pashminasjal.dk                                                                                                    Om pashmina
 


Bil1Bil 3Bil4 lys


Produktinformation

Pashmina er uld fra den særlige Ibex-ged der lever i østen og er kendt i Himalaya og Nepal. En ged giver kun uld til nogle få sjaler om året, når det er den fineste uld fra bugen der bruges. Gederne er egnet til at leve under skiftende forhold. Det er koldt om natten og kan være glohedt om dagen. I østen er det almindeligt at betegne den fine uld som cashmere eller på dansk kasmir istedet for Pashmina. Men det vi i vesten forstår ved Cashmere, er ofte fin uld fra får - ikke fra geder. Bruges cashmere-betegnelsen i Danmark, kan mange ikke finde varen, fordi kutymen er, at kvalitetsbetegnelsen cashmere kaldes pashmina. Kun få leder efter cashmere når pashmina søges.

Ægte pashminastof er et kemikaliefrit naturprodukt. Vasker du pashmina selv, undgår du kemikalier fra renseriet. Faren ved selv at vaske kvalitets-pashmina er overdrevet.
Det gælder for de sjaler vi sælger, at du trygt kan følge vores vaskeråd. Vask og strygning af andre butikkers pashminaer, kan vi ikke garantere for.

Pashmina og kvalitet

Kvalitetspashmina er stof der har særligt højt indhold af pashminauld fra gedens bug (minimum 92%). Den lækre bløde luksusuld er eftertragtet og kostbar.

Pashminasjal.dk's varer er udvalgt efter besøg i Nepal, ved sammenligning af vareprøver fra mange forskellige leverandører, og råd fra 2 uafhængige tekstiluddannede.

Der tilbydes meget billigere såkaldte pashminasjaler på markedet.
Men de er af en anden kvalitet. Ofte indeholder de slet ikke ibexuld.
Prisen afspejler hos pashminasjal det man får.Betegnelsen A-graded er ikke nødvendigvis fup.
En Nepalesisk væver har oplyst om denne betegnelse.


Pashminasjal.dk overholder købelovens almindelige bestemmelser.

 
 

 

 

          Capra Hircus geder

 

 

 

 

           Mintgrønt

    A-graded pashminasjal

 

 
Valideret side